Şeker hastalığı nedir: Kandaki glikoz yani şeker seviyesinin normal seviyenin üzerine çıkmasıdır. Bunun sonucunda şeker olmaması gereken idrarda dahi yapılan testlerde şeker olduğu görülmesidir.
Şeker hastalığı belirtileri nelerdir?
Yapılan kan testlerinde;
• Açlık kan şekeri test sonucu 125 mg/dl üstünde
• Tokluk kan şeker testi sonucunun 200 mg/dl üstünde
• HbA1c değeri 6, 5 mg/dl üstünde olduğu durumlarda kişinin şeker hastalığı belirtisi gösterdiğine karar verilmektedir.
Metformin Bazlı İlaçların Şeker Hastalığında Etkisi
Şeker hastalığı ile modern yöntemlerle mücadele ederken metformin bazlı ilaçlar kullanılmaktadır. Fakat metformin bazlı ilaç kullanımı sonucunda daha değişik hastalığa ve ölüme sebebiyet verecek sonuçların ortaya çıkmasına neden olunduğu belirtilmektedir.
Özellikle tip 2 diyabet belirtisi olan hastaların bu tip ilaçlardan kesinlikle uzak durması gerektiği belirtilmektedir. Bu ilaç türlerini yazan doktorların tedavisinden uzak durulması hastalıkla mücadelelerde doğru bir seçenek olduğu açıklanmaktadır.
Şeker hastalığı tedavisi için kullanılan metformin bazlı ilaç etkileri
Metformin bazlı ilaçların tümünün kanda var olan insülin seviyesini kritik değerlere ulaştırdığı bilinmektedir.
Kritik seviyeye ulaşan insülin sonucunda ekşi krema benzeri kan koyulaşması oluştuğu belirtilmektedir.
• Kritik seviyede oluşan insülin miktarı sonucunda öncelikle karaciğerler sonrasında böbrekler ve diğer vücut organlarının yok olabilecek seviyede etkilendiği belirtilmektedir.
• Metformin bazlı ilaçların etkisiyle ortaya çıkan insülin seviye dengesizliği şeker hastalığı tedavisine olumsuz etki yaratmaktadır.
• Kanda yer alan insülin yapı ve doku bakımından mide asidi benzeridir. Mide asidinin artışı ve mideye dolmasıyla iç organların tamamen yanacağı belirtilmektedir. Bu nedenle insülinde aynı etkiyi yaratacaktır.
• İnsülin seviyesindeki orantısız yükseliş hücrelerin ölümüne neden olmaktadır. Bunun sonucunda onkolojiye neden olabilecek dengesiz bölünmelere neden olmaktadır. Bütün bunların sonucunda şeker hastalarında genellikle % 38 oranındaki hasta istatistiğinde kanserin geliştiği tespit edilmiştir.
• Metformin etkisiyle artan insülin kanı koyulaştıracaktır. Bunun sonucunda kolesterol etkisiyle kan damarlarında tıkanmalar meydana gelecektir.
• Şeker hastalığı tedavisindeki yanlış uygulamalar sonucunda insülin artışı olur. Artan insülin kolesterol etkisiyle kan damarlarını tıkar bu da yüksek tansiyonu tetikler.
• Metformin bazlı ilaçların etkisiyle insülin artışı oluşumuyla ortaya çıkan yüksek tansiyon şeker hastalığı olan kişilerin % 98 oranında olduğu tespit edilmiştir.